Biudžetinė įstaiga. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 152160651

Integrali pagalba namuose – naujovė,

kuria nuo šių metų pradžios gali naudotis

Druskininkų savivaldybės gyventojai

europrojektaslogo

Druskininkų savivaldybės socialinių paslaugų centras nuo šių metų pradžios vykdo projektą „Integralios pagalbos teikimas Druskininkų savivaldybėje“. Projektas finansuojamas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ įgyvendinimo priemonę Nr. 08.4.1-ESFA-V-418 „Integrali pagalba į namus“.

Projekto tikslas – suteikti socialinę globą ir slaugą namuose neįgaliems darbingo amžiaus ir senyvo amžiaus asmenims bei konsultacinę pagalbą jų šeimų nariams.

Integrali pagalba namuose – tai slaugos ir socialinių paslaugų kompleksas, teikiamas komandos: socialinis darbuotojas, lankomosios priežiūros darbuotojai, slaugytojas ir jo padėjėjai.

Šiuo metu pagalba teikiama 17 savivaldybės gyventojų, kurių vyriausiam 93, jauniausiam – 36 metai. Kad integralios pagalbos komanda suteiktų paslaugas kuo kokybiškiau, yra įsigyti du lengvieji automobiliai, čiužinys-vonia, keltuvai į vonią, porolono čiužiniai pragulų profilaktikai ir gydymui, vartymo ir perkėlimo paklodės, universalūs neįgaliųjų vežimėliai, bei kita slaugos įranga, palengvinanti darbą su neįgaliais asmenimis.

Visapusiška pagalba namuose

Integralios pagalbos paslauga klientai ir jų artimieji labai patenkinti, komandos darbuotojai jų namuose yra ypač laukiami. Juk be gyvybiškai svarbių fizinių poreikių, žmonėms reikalingas bendravimas, nes dažną jų slegia vienatvė tarp savo namų sienų.

Ligoniams teikiama visokeriopa pagalba – rūpinamasi maitinimu, asmens higiena, buitimi, atliekama pragulų priežiūra ir profilaktika, injekcijos, stebima bendra sveikatos būklė.

Asmenims, prižiūrintiems artimuosius namuose, slaugytoja teikia individualias konsultacijas įvairiais klausimais. Tačiau neilga patirtis rodo, jog aktualiausia artimiesiems pragulų profilaktika, mitybos klausimai, kaip paskatinti ligonį pajudėti.

Socialinių ir slaugos darbuotojų bendras teikiamos paslaugos paketas palengvina asmenų su negalia ir jų artimųjų kasdienybę, pagerina gyvenimo kokybę bei suteikia šeimos nariams galimybę tinkamai pasirūpinti slaugomais asmenimis. Integralios pagalbos dėka šeimos nariams suteikiama galimybė neprarasti ir neatsisakyti visuomeninio gyvenimo, darbo, suderinti šeimos ir darbo įsipareigojimus. Projektas prisideda prie socialinių problemų sprendimo, mūsų bendruomenės narių gyvenimo kokybės užtikrinimo.

Mokėjimas už paslaugas

Klientas gaudamas integralią pagalbą (dienos socialinės globos ir slaugos asmens namuose), moka tik už globos paslaugas. Mokėjimo už dienos socialinę globą dydis nustatomas atsižvelgiant į asmens (šeimos) pajamas. Slaugos paslaugos 100 procentų finansuojamos iš ES struktūrinių fondų lėšų. Slaugos paslaugos, artimųjų konsultavimas teikiamas nemokamai.

Kur kreiptis dėl integralios pagalbos namuose?

Asmuo – vienas iš suaugusių šeimos narių (globėjas, rūpintojas) dėl integralios pagalbos gavimo turi kreiptis į Druskininkų savivaldybės socialinės paramos skyrių, Vasario 16-osios g. 7. Su savimi turėti asmens, kuriam reikalinga pagalba dokumentus, nustatytų specialiųjų poreikių pažymą, šeimos gydytojo medicininių dokumentų išrašą, kuriame būtų nurodyta, jog reikalingos integralios pagalbos paslaugos.

Dėl informacijos taip pat galima kreiptis į Socialinių paslaugų centrą, Veisiejų g. 17, Druskininkai. Telefonas (8 313) 58072, mobilusis telefonas – 8 687 35 908.

Atgal
Pirmyn
Skip to content