Biudžetinė įstaiga. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 152160651

Velykos – atgimimo ir naujų prasmių ieškojimo metas

Artėjant atgimimo šventei – Velykoms, – prisimenam savo vaikystę, jaukius tėvų namus, kur po rytmečio šv. Mišių visa šeima susirinkdavom už bendro stalo. Sočios vaišės, suaugusiųjų viltingi pokalbiai, pavasario darbų aptarimas, vaikams – margučių ridenimas ir kitokios linksmybės… Mums, užaugusiems tėvų namuose, visa tai atrodo taip įprasta, natūralu. Mes neprisimenam ir nesusimąstom, kodėl ir šiandien dažome margučius taip o ne kitaip, kodėl mūsų stalas turi atrodyti taip o ne kitaip, kodėl mes į savo – jau užaugusių ir suaugusių – šeimas atsinešame tuos prisiminimus ir tas tradicijas, kurios buvo mūsų vaikystės tėvų, senelių namuose.

Tačiau yra vaikų, kurie išaušus Velykų rytui, nesusės prie šeimos stalo, neridens margučių su broliais, kaimynų vaikais, nesėdės seneliui ant kelių ir nesiklausys jo užburiančių pasakojimų apie Saulės uždarymą, Pasaulio sutvėrimą…

Tokių vaikų Lietuvoje yra daug, bet kur kas daugiau yra žmonių, šeimų, kurios nori padėti šiems vaikams. Suteikti jiems namų jaukumą, pasodinti ne tik prie savo šeimos stalo, bet ir priimti į savo širdį. Padėti jiems užaugti, parodyti pasaulio gerumą ir grožį, išmokyti šeimos vertybių savo pavyzdžiu, savo patirtimi, savo gerumu.

Druskininkų savivaldybės Socialinių paslaugų centro GIMK atestuoti socialiniai darbuotojai

Mūsų adresas: Veisiejų g. 17.

Informacija teikiama: tel.: 8 655 15504, 8 620 62638, 8 687 38942.

 

Skip to content